1

Implicarea tinerilor în dezvoltarea locală la Mizil a fost subiectul de actualitate din cadrul dezbaterii de astăzi, 3 februarie 2022. Evenimentul a avut loc în format online și a reunit reprezentanți de la Eurodesk România; Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă; Instituția Prefectului – Județul Prahova; Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Prahova, Consiliul Județean al Elevilor Prahova și nu numai.

Dezbaterea a cuprins, în primă etapă, prezentarea rezultatului exercițiului de prioritizare a soluțiilor de dezvoltare locală ca urmare a primei dezbateri și a cercetării realizate în cadrul proiectului. Raportul de sinteză este disponibil aici.

Provocările dezbătute în cadrul întâlnirii de astăzi au fost:

  • Provocarea lipsei unei infrastructure adecvate de tineret și sport, precum și de informare și implicare a tinerilor;
  • Provocarea lipsei informării și a unei infrastructure de mediu;
  • Provocarea îmbunătățirii infrastructurii comunitare;
  • Provocarea gestionării animalelor de companie abandonate.

Evenimentul a reprezentat un important reper pentru elevii din cadrul celor două licee partenere, Liceul Teoretic Grigore Tocilescu și Liceul Tehnologic Tase Dumitrescu, care au avut ocazia să cunoască exemple de bune practici cu privire la implicarea și informarea tinerilor.

De asemenea, în cadrul dezbaterii a avut loc un exercițiu de identificare a activităților și programelor în care pot fi implicați tinerii cu sprijinul actorilor din comunitate și un exercițiu de ordonare a activităților pentru realizarea unei fișe de parcurs.

Proiectul „Tineri cu inițiativă pentru promovarea culturii civice în Regiunea Sud” este implementat de Asociația Societatea Academică de Științe Administrative, în parteneriat cu Asociația REPER pentru Management prin Valori și beneficiază de o finanțare în valoare de 51.215,25 Euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
O descriere detaliată a activităților proiectului, precum și rezultatelor urmărite este disponibilă pe pagina de internet a proiectului la http://administrative-sciences.com/ro/proiecte/tineri-din-regiunea-sud sau https://reper.info.ro/project/tineri-cu-initiativa-regiunea-sud/. Tot aici veți putea afla noutăți despre activitățile derulate și rezultatele deja obținute.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!